L'OACSE AMB L'ESPORT ADAPTAT

24/05/2016

La novena edició de la Jornada d'Esport Adaptat ha reunit més de 260 persones amb diversitat funcional que han aprofitat per practicar tot tipus d'esports, des de futbol sala fins a boccia, tennis-taula o circuits esportius. Un dinar de germanor servit pels alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional ha tancat la jornada de convivència.

El Pavelló Poliesportiu Municipal ha acollit un any més la Jornada d'Esport Adaptat, una de les cites obligades de la programació del mes dedicat a les persones amb diversitat funcional que pretén ser no només una jornada lúdica i esportiva sinó també un dia de convivència i germanor. Així ho ha destacat la presidenta de l'OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Filo Agut, que ha reconegut que «és una de les activitats més esperades de la programació, sobretot per part dels usuaris». La presidenta ha agraït a totes les persones que col·laboren en l'organització de la jornada i ha destacat que «és una manera de sensibilitzar a la gent i de mostrar que l'esport és molt positiu, independentment de les limitacions de cadascú».

La trobada, que ha comptat amb la participació de les residències El Collet i Sant Francesc, el Centre Ocupacional IVAS El Maestrat i les entitats Cocemfe, Afanias, Afare i Ateneu, ha tingut com a escenaris principals la pista central i l'annex del Pavelló Poliesportiu, on s'han organitzat una gran quantitat d'activitats esportives destinades a les persones amb discapacitat sensorial, que han pogut practicar boccia, tennis-taula o circuits esportius. Un partit de futbol sala ha obert de bon de matí aquesta jornada esportiva que pretén reivindicar els drets de les persones amb diversitat funcional des d'una vessant més lúdica i festiva i treballar l'educació física amb el col·lectiu de persones amb diversitat funcional, intentant obrir aquest tipus d'activitats al públic en general per reforçar la seua integració social.

Enguany, les activitats han comptat amb la col·laboració dels alumnes-treballadors del taller d'ocupació Benicarló Mou-te en l'especialitat de monitors esportius i també dels alumnes del mòdul de grau superior d'Atenció a persones en situació de dependència de l'IES Ramón Cid. Els alumnes de l'Escola d'Hostaleria del Centre Integrat Públic de Formació Professional, com cada any, també han participat en la jornada elaborant i servint el dinar de germanor que ha posat el punt i final a la jornada.

« Anterior | Siguiente »