MARXA PER L'ACCESSIBILITAT

24/05/2016

Desenes de persones han participat avui en la primera edició de la Marxa ciutadana per l'accessibilitat per reivindicar millores en tot el municipi. Col·lectius amb mobilitat reduïda han demanat l'aplicació de la legislació vigent i del Pla Municipal d'Accessibilitat.

Benicarló ha volgut dedicar la jornada d'avui a conscienciar tota la població sobre l'accessibilitat a través de la Marxa ciutadana per l'accessibilitat. Un acte emmarcat en el Mes dedicat a les persones amb diversitat funcional que ha comptat amb la participació de les residències El Collet i Sant Francesc, el Centre Ocupacional IVAS El Maestrat i les entitats Cocemfe, Afanias, Afare i Ateneu i que ha volgut recordar la importància de tindre una ciutat accessible.

Així ho ha destacat la presidenta de l'OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Filo Agut, que ha assenyalat que l'objectiu de la marxa és «millorar el dia a dia no només de les persones amb mobilitat reduïda, sinó de tota la població, des de persones majors, gent amb carros de la compra, mares i pares amb carros de bebés... Tots ens beneficiem de l'accessibilitat».

En la jornada han tingut un protagonisme especial els alumnes del cicle mitjà d'Atenció a Persones en Situació de Dependència de l'IES Ramón Cid, que han participat activament en la marxa arran del treball que han dut a terme per a diagnosticar els diferents obstacles que hi ha a la població. El professor Eliseu Martínez, coordinador del projecte, ha comentat que «amb la nostra presència avui aquí aportem el nostre gra de sorra al treball que realitzen totes les entitats en favor de l'accessibilitat». Martínez ha explicat que els alumnes han analitzat la situació de carrers, places i establiments i que el diagnòstic és clar: «s'ha fet molta feina però malauradament encara en queda molta per fer. No s'està complint al 100% la legislació estatal en matèria d'accessibilitat i, per tant, hem de seguir treballant».

Per la seua banda, Ramón Meseguer, president de Cocemfe Maestrat, ha determinat que «les carències més importants són els establiments que no estan ben adaptats i les voreres, que no estan rebaixades tal i com marca la llei». Sobre la marxa d'aquest matí, Meseguer ha destacat que es tracta d'una «marxa inclusiva, amb representació de totes les persones amb mobilitat reduïda, però amb la intenció d'incorporar a tota la població, perquè l'accessibilitat ens afecta a tots».

La marxa ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i ha finalitzat amb la intervenció de la presidenta de l'OACSE, Filo Agut, dels alumnes de l'IES Ramón Cid, del director de l'IVAS El Maestrat, Juan Manuel Torres, i del president de Cocemfe Maestrat, que han reclamat una major implicació de les administracions i de la població en general en favor de l'accessibilitat.

« Anterior | Siguiente »